Gofry z truskawkami i bitą śmietaną

17|08|2016

Gofry z truskawkami i bitą śmietaną

Niezbędne materiały:

Modelina cukiernicza zabawa ASTRA, 

modelina ASTRA kolor: czerwony, biały, zielony,

Pastele suche ASTRA,

Pędzelek,

Wykałaczka,

Wałek dekoracyjny: wzór gofra,

Nożyczki,

1.Z modeliny cukiernicza zabawa w kolorze jasnego brązu uformuj prostokąt, a następnie przy użyciu dekoracyjnego wałka nadaj wzór gofra. Pamiętaj, że gofry są dwustronne więc powtórz czynność tworząc spód gofra.

2.Kiedy obie warstwy będą sklejone zetnij brzegi nożyczkami.

3.Z modeliny w kolorze białym uformuj bitą śmietanę, a truskawkę wykonaj używając modeliny w kolorze czerwonym i zielonym. Na koniec wydziurkuj truskawkę wykałaczką, żeby nadać jej naturalny wygląd.

4.Utwardzaj model w piekarniku w temperaturze nie wyższej niż 120 stopni, nie dłużej niż przez 15 minut. Po utwardzeniu nanieś na pędzelek odrobinę skruszonej pasteli w kolorze brązowym i pomarańczowym, a następnie upudruj gotowego gofra.


;